Vestavná trouba
Trouba Franke nabízí všestranné užití prostřednictvím základních funkcí a možnosti parního čištění.
Popis funkcí
Statické pečení (Běžné tradiční pečení)
Zdroj tepla jde shora a zdola. Rovnoměrné pečení jakéhokoliv jídla pouze na jedné úrovni.
Konvenční pečení (Pečení s recirkulací)
Kombinace ventilátoru spolu s horním a dolním topným článkem. Stálé a jednotné teplo peče a opéká pokrm rovnoměrně. Vhodné pro pečení masa, koláčů s tekutou náplní uprostřed na jedné až dvou úrovních.
Horký vzduch
Pro přípravu různých druhů jídel, které vyžadují stejnou teplotu na několika úrovních současně (max. 3 - 4 dle modelu trouby). U této funkce nedochází k vzájemnému přenosu vůní mezi jednotlivými jídly.
Dolní pečení s recirkulací
Je aktivní dolní topný článek a ventilátor. Ideální pro pečení ryb a mražených a předvařených výrobků. Velmi účinně se osvědčuje při přípravě pečiva.
Gril
Zapne se topný článek grilování v horní části trouby. Rychlé, infračervené opékání povrchu zajistí jemnou strukturu masa uvnitř. Ke grilování steaků, kebabů a uzenin, ale i k zapékání nebo gratinování zeleniny nebo k opékání topinek.
Turbo Gril
Zapne se topný článek grilování v horní části trouby a ventilátor. Propojuje jednosměrné sálání tepla s vynucenou recirkulací vzduchu uvnitř trouby. Tím se zabrání spálení povrchu pokrmu a zvýší průchod tepla. Ideální pro pečení velkých kusů masa (kýt, rostbífů, kuřat).
Parní čištění
Tato čisticí funkce využívá energii páry k čistění trouby bez použití čisticích chemických prostředků. Tento chytrý čistící proces pracuje se 200 ml vody nalitými do určeného prostoru trouby při nízké teplotě varu a trvá jen 35 minut. Toto řešení garantuje prokazatelné úspory energie s respektem k životnímu prostředí.
Teleskopické výsuvy
Teleskopické výsuvy jsou používány pro zajištění vedení plechu nebo roštu při jejich vytahování z prostoru trouby. Kontrola jídla v průběhu pečení se tak stává jednodušší a bezpečnější.
Trouba je bez výsuvů, ty je ale možné dokoupit.





